Sračinec

KRATKA POVIJEST

U proljeće 2010. godine Dragica i ŽeljanaPlantak, želeći produbiti svoju vjeru, odlaze u župu Lupoglav, gdje je djelovao vlč. Dražen Radigović. Nakon što su par mjeseci svaki tjedan odlazile na susrete, vlč. Dražen ih je potaknuo da u svojoj župi pokrenu slične aktivnosti kao što su one kojima su nazočile u Lupoglavu. I tako, u rujnu 2010. Dragica i Željana započinju u Sračincu s kućnom molitvenom grupom, uz potporu domaćeg župnika, vlč. Siniše Dudašeka. Grupa je od početnih nekoliko članova narasla na zavidan broj, pa su 20. travnja 2011. organizirali koncert duhovnih pjesama uz potporu Zajednice Dobri Pastir iz Lupoglava. U punoj župnoj crkvi u Sračincu koncert je izvrsno prihvaćen, a na kraju su Dragica i Željana Plantak uputile poziv svim nazočnima koji to žele da se pridruže na tjednim sastancima u župnoj vjeronaučnoj dvorani. Tako je počela rasti Podružnica Dobri Pastir u Sračincu.

OTVORENI SUSRETI

Svakog posljednjeg petka u mjesecu u župnoj crkvi u Sračincu održava se otvoreni susret, kojem mogu nazočiti svi zainteresirani. Susret započinje slavljenjem koje vodi naša slavljenička služba nakon čega slijedi razmatranje neke od vjerskih tema, molitva i na kraju pojedinačna molitva za one koji to žele.

Pozivamo vas da nam se pridružite na OTVORENOM SUSRETU u Sračincu, svakog posljednjeg petka u mjesecu u župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela nakon svete mise u 18,00 sati u zimskom, odnosno u 19,00 sati u ljetnom vremenu na adresi Dravska 3.

Dobrodošli!

ZA NAŠE ČLANOVE

Tjedni susreti za članove Podružnice održavali su se svakog utorka u 19,00 sati u vjeronaučnoj dvorani na župnom dvoru.

Od 6. veljače 2018. susreti se održavaju u vlastitom unajmljenom prostoru na adresi Sračinec, Varaždinska 174, u kojem je organizirana i stručna briga i čuvanje djece onih roditelja koji djecu nemaju kome povjeriti za vrijeme trajanja susreta. Na susretima se slavi, razmatraju se biblijske i druge vjerske teme, a jednom mjesečnoPodružnicu pohodi mjesni župnik koji održi i prigodno razmatranje, najčešće o svetopisamskim tekstovima koji se čitaju na nedjeljnoj euharistiji. Susreti završavaju zajedničkom molitvom, a članovi molitvene službe su na raspolaganju i za pojedinačne molitve za sudionike po potrebi.

Budući da Podružnica raspolaže vlastitim prostorom, svakog se dana nakon večernje svete mise nekoliko članova sastaje na kratku zagovornu molitvu. Moli se najviše za obitelji, zatim za duhovna zvanja, za svećenike, redovnike i redovnice…

Podružnica je organizirana u nekoliko službi: Slavljenička služba,
zastupničko-molitvena služba, tehničko-medijska služba, poslužiteljska služba i financijska služba.

AKTUALNO VODSTVO PODRUŽNICE

  • Voditeljica: Dragica Plantak kontakt broj: 099/402 93 44
  • Zamjenik voditeljice: Stevo Plantak: kontakt broj: 091/764 28 62

Ukoliko nam se želite pridružiti, dođite na otvorene susrete, nazovite voditeljicu ili njezinog zamjenika, kontaktirajte nas putem facebooka ili na mail adresu: srcinec@dobripastir.com
Svi ste dobrodošli!
Bog vas blagoslovio!