Propovjedi

Reci im da ih volim

Reci im da ih volim

RECI IM DA IH VOLIM

Joyce Meyer

 

-          Svatko od nas je jedinstven; osoba koju je Bog stvorio da bi bila drugačija od ostalih. Svi smo mi posebni. Biblija nas uči da Bog voli ljude jednako kao i Isusa. On tebe voli jednako kao Isusa.

-          Često propuštamo vidjeti ono što Bog želi učiniti za nas. On želi da gledamo velika djela koja je učinio kroz Isusa , da se tim djelima čudimo i da kažemo: „Bože, predivno je ono što si učinio kroz Krista.“ Bog će činiti iste stvari i kroz tebe. Vjeruješ li da te Bog voli i da će te upotrijebiti? Bog svakodnevno učini toliko stvari za ljude zato što ih voli, a oni to ne vide.

-          Ljubav nije nešto što Bog radi, to je ono što on jest. Mnogi misle da su iscrpili Boga svojim padovima i promašajima, ali to je nemoguće. Ljubav se ne može potrošiti, a ni ti ne možeš natjerati Boga da te ne voli. Bog voli i najokorjelijeg grešnika koji je ikada hodao pozemlji;

-          Bog te voli. To je temelj koji Bog mora postaviti u tebe, da bi mogao razumjeti sve ostalo. Ako ne možeš prihvatiti činjenicu da te Bog voli nećeš daleko dogurati.

-          Mnogima nije problem vjerovati da ih Bog voli sve DOK ne pogriješe. Većina ljudi ne voli sebe baš puno, pa zaključuju da niti Bog ne može biti baš impresioniran njima. Svaki dijelić Božje snage i ljubavi ti je danas na raspolaganju. On ima sve što trebaš i želi da to primiš. Zato što te voli. Ne moraš biti dovoljno dobar da bi to zaslužio, jer ionako ne možeš učiniti dovoljno da to zaslužiš. Ako vjeruješ da si ružan i odbojan, onda ćeš razmišljati, izgledati i djelovati kao takva osoba. Ne možeš se izdići iznad sile koju imaš o sebi u svom srcu. Kada pogriješiš, stvarno je teško vjerovati da te Bog i dalje voli. Đavao te napada mislima kako si loš i ružan. To se onda zove osuda. Bog želi da budeš slobodan od svake osude, ali je za to potrebna tvoja vjera i odvažnost. Kad prestaneš osuđivati samog sebe zbog nečega što činiš, prestat ćeš to činiti. Krivnja i osuda te drže deprimiranim do te mjere da ne možeš biti slobodan.

-          U nama postoji praznina koju je Bog stvorio i koju samo On može ispuniti. Njegova najveća želja je da provodimo vrijeme sa njim. Ne budi prezauzet! Odvoji vrijeme da kažeš Bogu koliko ga voliš.

-          Svi blagoslovi će doći kada dozvoliš Bogu da te voli: snažnija vjera, pobjeda nad grijehom, ozdravljenje, napredak i radost. Razlog zbog kojeg ne primaš neke stvari je u tome da ne vjeruješ potpuno da Bog zaista želi da ti ih da. Vjera djeluje tako da dopustiš Bogu da te voli. Ako dopustiš Bogu da te voli, i ako ti  voliš Njega, bit ćeš kao osoba koja je stalno pijana – u Duhu, na licu će ti stalno biti osmijeh. Bit ćeš lijep.