Propovjedi

Mir

Mir

MIR

Joyce Meyer

 

-          „Mir vam ostavljam, mir vam Svoj dajem; ne dajem vam ga kao što svijet daje, da se ne plaši srce vaše i da se ne boji.“. Odvoji bar pet minuta da meditiraš nad ovim stihom. Svijet nudi određeni osjećaj mira. Ovakav mir djeluje samo onda kada sve u tvom životu ide onako kako ti želiš. Kada stvari ne iduonda te takav mir brzo napusti. Duh „uznemirenosti“ brzo zauzme njegovo mjesto. Mir koji Isus daje djeluje u dobrim i u lošim vremenima, kada obiluješ i kada oskudjevaš.

-          Kao vjernik, godinama sam pokušavala upotrijebiti svoju vjeru kako bih uklonila sve ono što mi se nije sviđalo ili zbog čega se nisam osjećala dobro. To me je dovelo do velikih frustracija. Nakon što sam stekla neko iskustvo sa Bogom, konačno sam počela shvaćati da jsam trebala  koristiti svoju vjeru kako bih  staloženo i mirno prošla kroz oluje i nevolje života.

-          Ako pokušavaš natjerati nekoga da se promijeni, upravo će ti to uzeti mir. Ljudi ne mogu mijenjati ljude. Bog može. Pokušavaš li sebe promijeniti? Definitivno trebaš surađivati sa Duhom Svetim po pitanju onoga što radi u tvom životu. Sam to ne možeš postići.

-          Često iskrsne nešto što ja želim raditi. Zvuči dobro, imam dobar osjećaj po pitanju toga, a možda je to čak i dobra stvar. Međutim, ako nemam mir po pitanju istog, naučila sam da trebam odustati. Budi vođen mirom. Bez obzira koliko nešto želiš, zažalit ćeš ako ideš protiv vodstva Duha Svetog. Njegova Riječ nam kaže da budemo vođeni mirom. Često je to sve što će ti Bog dati da bi ti pokazao da li si „u“ ili „izvan“ Njegove volje. Nećeš imati život ispunjen mirom ako si neposlušan Njegovom vodstvu.

-          Trebao bi znati što te uznemirava te biti pažljiv u takvim trenucima da ne izgubiš svoj mir. Koji su tvoji „kradljivci mira“? Napravi listu i prodiskutiraj je sa svojom obitelji. Od Boga primamo kroz vjeru, od đavla kroz strah. Mir koji nadilazi razum je predivna stvar koju treba iskusiti.